Πρωταρχικός στόχος του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων και κατ’ επέκταση των Εθνικών Πλαίσίων Προσόντων είναι η ενίσχυση της κινητικότητας των σπουδαστών στον Ευρωπαϊκό χώρο κυρίως μέσω της διευκόλυνσης των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών επιλογών.
Επίπεδα Ε.Π.Π.
Τα 8 επίπεδα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των προσόντων από την πρωτοβάθμια έως την ανώτατη εκπαίδευση. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει ένα σύνολο γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που καθορίζουν τα μαθησιακά αποτελέσματα. Τα μαθησιακά αποτελέσματα συγκροτούν τα προσόντα του αντίστοιχου επιπέδου.
Τύποι Προσόντων
Τα προσόντα κατηγοριοποιούνται σε τύπους. Οι Τύποι Προσόντων αντιπροσωπεύουν ομάδες τίτλων με κοινά χαρακτηριστικά. Η χρήση των Τύπων Προσόντων διευκολύνει κατά τη διαδικασία κατηγοριοποίησης των τίτλων σπουδών, οι οποίοι κατατάσoνται στο ίδιο επίπεδο.
Φορείς Χορήγησης
Ο φορέας που εκδίδει τις πιστοποιήσεις (τα πιστοποιητικά, τα διπλώματα ή τους τίτλους) που αναγνωρίζουν επίσημα τα μαθησιακά αποτελέσματα (γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες) ενός ατόμου, έπειτα από μία διαδικασία αξιολόγησης και επικύρωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων δείτε τα συνημμένα ενημερωτικά γραφήματα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και επισκεφτείτε τον ιστοχώρο του στη διεύθυνση https://proson.eoppep.gr/el .
Πηγή κειμένων: Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Συνημμένα αρχεία:
Πρόσθετες πληροφορίες
Συντάκτης: Τρίτος φορέας εκτός Πανεπιστημίου
Σχετικός σύνδεσμος: https://proson.eoppep.gr/el
Αφορά: Όλους