Οι ομάδες της Υποδομής FoodOmicsGR (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν. Ιωαννίνων, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν. Κρήτης, Παν. Αιγαίου, Διεθνές Πανεπιστήμιο, ΙΙΒΕΑΑ) διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε δύο ημερίδες με θέμα:
Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR_RI:
Ενδελεχής Χαρακτηρισμός και ανάδειξη της αλυσίδας αξίας
των Ελληνικών Τροφίμων
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00-18:00
ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη
20 Σεπτεμβρίου 2022, 12:00-18:00,
Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών
(κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), Αθήνα
Η Εθνική Ερευνητική Υποδομή FoodOmicsGR συντονίζει το έργο ειδικών ερευνητών από οχτώ Ιδρύματα (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, Παν/μιο Ιωαννίνων, Παν/μιο Κρήτης, Παν/μιο Αιγαίου, Διεθνές Παν/μιο, ΙΙΒΕΑΑ) στον ενδελεχή χαρακτηρισμό τροφίμων με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών τροφίμων
Η Ερευνητική υποδομή έχει υλοποιήσει 500 ανθρωπομήνες εργασίας για νέους ερευνητές. Τα 60 μέλη τακτικού προσωπικού εργάζονται σε τομείς όπως γενομική, πρωτεομική, μεταβολομική στοιχειακή μεταβολομική για την αναβάθμιση τεχνολογιών και ενίσχυση της υποδομής.
Τελικός στόχος είναι ανάπτυξη ερευνητικών υπηρεσιών για ερευνητές και παραγωγούς με στόχο:
- τον έλεγχο αυθεντικότητας, ιχνηλασιμότητας και γεωγραφικής προέλευσης τροφίμων (ελαιόλαδο, οίνος, αποστάγματα, γαλακτοκομικά, μέλι κ.α. τρόφιμα και προϊόντα).
- την ανάδειξη ποιοτικών χαρακτηριστικών σύστασης και ασφάλειας, και την ενίσχυση ισχυρισμών υγείας μέσω μελετών διατροφικής παρέμβασης.
- την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων/προϊόντων/υπηρεσιών στο χώρο τροφίμων-διατροφής αλλά και λύσεων για την εκμετάλλευση αποβλήτων της βιομηχανίας τροφίμων.
Το ανθρώπινο δυναμικό της εθνικής Ερευνητικής υποδομής FoodOmicsGR έχει υλοποιήσει δεκάδες ερευνητικά-αναπτυξιακά έργα με χρηματοδότηση είτε άμεση από τεχνολογικές εταιρείες, είτε από χρηματοδοτικούς φορείς και προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η υποδομή είναι ανοιχτή για συνεργασία και προτάσεις για διερεύνηση ερευνητικών-αναπτυξιακών θεμάτων.
Σκοπός των ημερίδων η παρουσίαση του έργου, των τεχνολογιών της ερευνητικής υποδομής αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων συνέργειας με ερευνητικούς φορείς, εργαστήρια και επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες. Ο ενδελεχής χαρακτηρισμός και μελέτη των Ελληνικών προϊόντων προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στον πρωτογενή και μεταποιητικό παραγωγικό τομέα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Σας προσκαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής:
Για Θεσσαλονίκη Α.Π.Θ Κλίκ Εδώ
Για Αθήνα, ΕΚΠΑ Κλίκ Εδώ
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα:
http://foodomics.gr/?p=637&lang=el
Συνημμένα αρχεία:
Πρόσθετες πληροφορίες
Συντάκτης: Πρυτανεία
Σημαντική ημερομηνία: 12/09/2022
Σχετικός σύνδεσμος: http://foodomics.gr/?p=637&lang=el
Αφορά: Όλους